Welkom


Hallo, ik ben Patrick Bennis en ik verzamel sinds 1985 alles van en over het merk Heineken.

Graag neem ik u mee naar hoe het ooit begonnen is, aangevuld met hoogte punten. Tevens wil ik u via deze site graag op de hoogte houden van mijn ‘Passie’, Mijn museum, nieuwe items en vele andere belevenissen welke mijn passie teweegbrengen.

In 1985 werd ik als 12 jarige jongen aangestoken door het Heineken virus. De tv commercials welke toendertijd werden uitgezonden staken mij aan. Met wat simpele items, een glas, een flesje, een opener en wat viltjes, richten ik een kast in en de verzameling was geboren. Via rommelmarkten, verzamelbeurzen en ruilbeurzen van de BAV (vereniging van Brouwerij Artikelen Verzamelaars) werd de verzameling uitgebreid. Het eerste succes was het behalen van het Guinness Book of Records met de grootste Heineken verzameling van Nederland. Dit record werd mede door de (lokale) media opgepakt en de eerste kranten en tijdschriften schreven over mijn verzameling.

Toen ik in 1997 op mijn zelf ging wonen werd de zolder, ongeveer 25m², ingericht als de “Heinekenzolder”. Hier werd in 1998 over geschreven in het Utrechts Nieuwsblad. Dagelijks kwamen er nieuwe items bij. Nog steeds via beurzen, maar inmiddels ook via internet.

In 2005, inmiddels verhuisd naar Zoetermeer, kreeg de verzameling meer ruimte op de bovenste verdieping van ons huis. Toen ik in 2010 25 jaar verzamelaar was werd ik verblijd met een bezoek van algemeen directeur Philip de Ridder. Dit bezoek was onvergetelijk. Evenals het verzoek dat ik in juni 2011 kreeg om mijn verzameling te laten filmen voor de documentaire The Magic of Heineken. Een week later stond er een twaalf personen tellende crew voor mij deur. Onvergetelijk, zeker toen bleek dat de kleindochter van Freddy Heineken tot deze crew behoorde. In juli 2011 kreeg ik de sleutel van de ruimte welke MIJN museum moest worden. Een half jaar lang is hier bijna elk vrij uur besteed aan het opbouwen van mijn museum, zo’n 100m². In januari 2012 is het museum officieel geopend door mijn dochter Celine en zoon Mylan. Op 19 april ontmoette ik de dochter en schoonzoon van Freddy Heineken op de première van de documentairefilm The Magic of Heineken. Op 21 april verscheen er een interview met mij in de Telegraaf over mijn “passie”. Hierop volgende een live interview met Edwin Evers op Radio 538 en verder verscheen er een aantal stukken in de lokale media.

In maart 2015 werd ik benaderd, voor een live interview met Tim Klijn van Radio 10, om een reactie te geven op een blunder in de Amerikaanse Heineken film. In bijna alle landelijke media werd ik geciteerd als bierkenner en Heineken verzamelaar. Op 1 april 2015 lanceerde ik mijn eigen website.

Kortom, mijn leven staat in het teken van Heineken. Vandaar deze site. Kijk en geniet...

Patrick Bennis
Heineken verzamelaar

phm1985@casema.nl